Recovery

Sportmassage en fysiotherapie

Downtown Fitlab voorziet jou als sporter in iedere behoefte om je doel te bereiken. Daarom hebben wij een gecertificeerde sportmasseur in huis. Het doel van een sportmassage is om de lichamelijke conditie van het lichaam (de sporter) te verbeteren, eventuele blessures sneller te laten herstellen en(/of) eventuele gevolgen van het sporten weg te nemen, of deze te minimaliseren.

“Remember, you don’t get strong doing a workout. You only get strong when you recover from a workout”

Een sportmassage kan helpen bij onder andere vermoeidheid, spierpijn, slechte doorbloeding, verhoogde spanning, stijfheid, kramp of vochtvorming.

Sportmassages zijn voor niet-sporters ook een aanrader, omdat het een ontspannende en herstellende werking voor het lichaam heeft. Niet-sporters kunnen dezelfde klachten hebben als sporters. Dit kan bijvoorbeeld door een verkeerde werkhouding of stress komen. De handvattingen en massagetechnieken zijn intensiever dan bij een ontspanningsmassage.

De waardevolle samenwerking tussen TIM Fysio en Downtown Fitlab is begin dit jaar ontstaan uit een wederzijdse behoefte om zoveel mogelijk mensen op een gezonde en verantwoorde manier fit te krijgen na een blessure of andere beperkingen. Bij Downtown Fitlab kun je terecht voor advies en behandeling voor klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Doelen van fysiotherapie

 1. Preventief
  Het voorkomen van aandoeningen.
 2. Profylasctisch
  Bij een dreigende aandoening.
 3. Curatief
  De aandoening genezen en de oorzaak zoeken.
 4. Palliatief
  Het bestrijden/verzachten van de symptomen.
 5. Transformerend
  Therapie bij blijvend letsel om negatieve gevolgen van de aandoening te beperken.

Fysiotherapie is dus niet alleen voor sporters. Het biedt ook uitkomst bij onder andere; gewrichtspijn, overbelasting, migraine, pijn bij alledaagse activiteiten en chronische klachten zoals rug, nek en hoofdpijn. Fysiotherapie speelt dus een belangrijke rol bij herstel en kan op die manier je sportprestaties, werk en dagelijkse activiteiten verbeteren.

Charlotte Snelders werkt als fysiotherapeut op Downtown Fitlab. Daarnaast is zij ook gecertificeerd als bindweefselspecialist en dry needling therapeut. Tijdens een intake onderzoekt zij waar de kern van de pijn ligt. Met behulp van deze analyse geeft zij vervolgens een advies. Indien de patiënt dat wil, kan de behandeling meteen beginnen.

Ben jij een Downtown Fitlab member? Dan kom jij in aanmerking voor een gratis intake. Bel ons op 070 219 22 22 of mail naar: info@downtownfitlab.nl

Wil jij je aanmelden voor een gratis intake? Meld je dan aan via onderstaand formulier!